Studenten zorgtoeslag

Doordat het economisch minder goed ging de laatste jaren, zijn er veel mensen op achteruit gegaan. Er is een zekere kans dat ook u door de crisis minder te besteden heeft. Daarnaast is de overheid natuurlijk aan alle kanten aan het snijden waar het subsidies betreft. Een tegemoetkoming die u echter altijd kunt aanvragen is zorgtoeslag.

Door zorgtoeslag krijgen mensen een bijdrage op de kosten van de zorgverzekering. Helaas bestaat er over de zorgtoeslag wel steeds meer onzekerheid. Critici zeggen dat zorgtoeslag de zorgverzekeraars juist in de gelegenheid stelt om hoge premies te rekenen.

Zorgtoeslag wordt iedere maand uitbetaald. Alleen mensen die voldoen aan de voorwaarden, ontvangen zorgtoeslag. Een voorwaarde is een minimale leeftijd van 18 jaar. Een andere voorwaarde is de Nederlandse nationaliteit of in ieder geval een verblijfsvergunning die geldig is. Verder geldt er een maximum vermogen en inkomen. Wat u maximaal mag verdienen stelt de overheid ieder jaar opnieuw vast voor dat jaar.

Op Youtube is verder dit filmpje over zorgtoeslag te vinden. Direct zorgtoeslag aanvragen is geen slecht idee zodra u denkt dat u ervoor in aanmerking komt. Want hoe lang zorgtoeslag nog blijft ontstaan is helaas erg onduidelijk.

Post a comment

Private comment

Profile

agenda85call

Author:agenda85call
Welcome to FC2!

Latest journals
Latest comments
Monthly archive
Category
Search form
Display RSS link.
Link
Friend request form

Want to be friends with this user.

QR code
QR